"Ό,τι μας στοιχειώνει".
Έφτασε ο καιρός για την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Καββαδία. Ο τίτλος αυτού, "Ό,τι μας στοιχειώνει".
Είναι η πρώτη, από μια σειρά παρουσιάσεων που θα ακολουθήσουν σε διάφορα μέρη της χώρας.


Κατά τη διάρκεια αυτής, θα μιλήσει ο συγγραφέας για την ως τώρα διαδρομή του, για το βιβλίο, καθώς και για ανθρώπους που το βοήθησαν να φέρει εις πέρας ένα έργο δύσκολο, όπως είναι αυτό της κυκλοφορίας και διακίνησης ενός βιβλίου έξω από το "σύστημα" των εκδοτικών οίκων.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα μας απαγγείλουν αποσπάσματα από αυτή την ποιητική συλλογή η Χρύσα Εμμανουήλ, η Κορίνα Μάρκου, η Βασιλική Μόφορη και η Λένα Τρίγγα.


Απαγγελίες που θα ντυθούν όμορφα, με μουσικές που θα επιλέξει ο Πάνος Λουκουζάς, ο οποίος θα φροντίσει για τη μουσική μας διασκέδαση όλο το βράδυ.


Θα τα πούμε από κοντά λοιπόν, την Κυριακή, 15 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων(Αθανασίου Χειλίου 16, Μενίδι, κάτω από την πλατεία του Αγίου Βλάση).


Τρόποι πρόσβασης στο χώρο:


Αν έρθετε με ΜΜΜ, υπάρχουν τρεις ενναλακτικές αλλά η πιο βολική και εύκολη είναι η παρακάτω:
* Κατεβαίνετε στο Σταθμό Αττική, και βγαίνετε στη Λιοσίων (από τη μεριά των γραμμών). Επιβιβάζεστε στο λεωφορείο Α10 ή Β10 και κατεβαίνετε στη στάση "ΛΙΟΣΙΩΝ" που βρίσκετε στην οδό ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ (μετά από 28 στάσεις). Ο αμέσως επόμενος δρόμος είναι η οδός που ψάχνετε.


Αν έρθετε με αυτοκίνητο, οι διαδρομές ποικίλουν αναλόγως με τον τόπο προορισμού σας. Ας δούμε μερικές βασικές


Από Κορυδαλλό: http://goo.gl/maps/3qHz (Χωρίς Διόδια)
Από Πειραιά: http://goo.gl/maps/yIKA (Χωρίς Διόδια)
Από Αθήνα: http://goo.gl/maps/Tn8R (Χωρίς Διόδια)
Από Αεροδρόμιο: http://goo.gl/maps/2sjj (Μέσω Αττικής Οδού)


Όσοι θέλουν να βρουν τη δική τους διαδρομή, www.youdrive.gr
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ό,τι μας στοιχειώνει” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιώργου Καββαδία. Μετά από τρία χρόνια “βιβλικής” σιωπής, επιστρέφει στο χώρο που αγαπά με 58 νέα ποιήματα.
Ο καθένας μας μπορεί να βρει μέσα σε αυτό ένα δικό του κομμάτι, μια δική του ιστορία, συναισθηματική, κοινωνική ακόμα και πολιτική. Λέξεις που δε φοβούνται να δείξουν την ταυτότητά τους στον αναγνώστη, αλλά δεν προσπαθούν να τον περιορίσουν κιόλας. Άλλωστε ποιο το νόημα της ποίησης αν δεν μπορείς να ταξιδέψεις μέσα από αυτήν, να θέσεις τον εαυτό σου στη θέση του ήρωα ή της ηρωίδας και με τον καιρό να ανακαλύπτεις νέες έννοιες, νέα μονοπάτια;
Μια έντονα συνειρμική δουλειά, ευαίσθητη και ειλικρινής.

Την εικαστική εργασία για το εξώφυλλο ανέλαβαν από κοινού η φωτογράφος Μαριέττα Τούτση (http://photosali.tumblr.com/) και η γραφίστρια Γεωργία Καββαδία, η οποία ανέλαβε και την επιμέλεια ολόκληρου του συγγράμματος. Τις διορθώσεις έκανε ο Καθηγητής Φιλολογίας Δημήτρης Μπερέκος και την εκτύπωση του βιβλίου ανέλαβε η εταιρεία γραφικών τεχνών Λυχνία.
Ένα βιβλίο λοιπόν που για τρία συνεχόμενα χρόνια άλλαζε, ωρίμαζε, έκανε βήματα μπροστά αλλά και πίσω, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους.
Την έκδοσή του έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου ο ίδιος ο συγγραφέας, με σκοπό να αποφύγει τους μεσάζοντες και να επιτύχει τιμές κόστους στη διάθεσή του.

Δε θα το βρείτε σε κανένα βιβλιοπωλείο, γι' αυτό όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν, δεν έχουν να κάνουν τίποτα παραπάνω από το να στείλουν ένα email στοinfo@nyxteridas.gr ή στο georgekavvadias@gmail.com.

Έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά, γιατί μπορεί να συναντήσετε παρουσίασή του και στην περιοχή σας, μιας και ο Γιώργος έχει σκοπό να πάρει τους δρόμους. Πρώτη παρουσίαση έχει οριστεί για τις 15 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.30, στο Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων (Αθανασίου Χειλίου 16, Μενίδι, κάτω από την Πλατεία του Αγίου Βλάση).


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό. Σπούδασε Πληροφορική στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, ένα επάγγελμα που ακολουθεί μέχρι και σήμερα ως προγραμματιστής. Την κλίση του στην ποίηση, και γενικότερα στην συγγραφή, ανακάλυψε στα 16 του, όταν κατάλαβε πως αυτό που είχε ξεκινήσει σαν παιχνίδι στο Γυμνάσιο συνέχιζε να βγαίνει από μέσα του σε διάφορες φάσεις της ζωής του. Γράφει στίχους, ποιήματα, πεζά και άρθρα, και κατά καιρούς κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά, ιστοσελίδες και forums. Επίσης, από τον Οκτώβρη του 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2011, διετέλεσε αρχισυντάκτης της στήλης που σχετιζόταν με το Ελληνικό Ροκ στο ηλεκτρονικό περιοδικό SouthernRock.gr του Σάββα Συνοδινού.

Ταυτόχρονα με την συγγραφή ωστόσο, ασχολείται και με το ραδιόφωνο από το 2009. Ξεκίνησε από έναν ερασιτεχνικό διαδικτυακό σταθμό που φιλοξενούσε στο σπίτι του σαν φοιτητής, και συνέχισε σε μεγάλους, κυρίως διαδικτυακούς, σταθμούς (DriverFM, RadioMora, XorisOria, RockJukeBox) αλλά και στα FM στα οποία παραμένει μέχρι και σήμερα μέσω του Atlantis FM.

Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει δύο ποιητικές συλλογές. Το 2007, κυκλοφόρησε η συλλογή με τίτλο “Περπάτησα Στο Δρόμο Που Σκέπασε Η Στάχτη”, και το 2009, η συλλογή με τίτλο “...Από Τις Ερινύες Στις Κήρες...”, σε επιμέλεια Ελευθερίας Κόκκοβα. Όλα τα εξώφυλλα των μέχρι στιγμής συλλογών του, έχει αναλάβει η φωτογράφος Μαριέττα Τούτση.

Επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου